Da vi stod og købte is ved en Tuk tuk issælger, tog 3 glade drenge mod til sig og spurgte, om vi gav en is. Og selvfølgelig gjorde vi det. I øvrigt kostede isene jo også bare én krone stykket.
Vi vil gerne dele vores rejsebudget for vores tur til Sri Lanka med jer. Da vi planlagde rejsen, syntes vi, at det var lidt svært at finde ud af, hvad sådan en tur ville komme til at koste, så vi håber at dette indlæg kan hjælpe andre på vej.
Læs også: Planlægning af en familie rundrejse på Sri Lanka, hvor du kan se vores overvejelser omkring flybilletter, transportform, overnatning o.s.v.
Rejsebudgettet
Her er det hurtige overblik over budgettet. Længere nede er der en nærmere gennemgang af tallene.
Dog har vi lige en kommentar først; Vi rejste 4 voksne og 2 børn. Det betyder, at vi skulle bruge overnatninger, der var store nok til os alle 6. Og den bil vi lejede, skulle ligeledes være større end en normal bil. Derfor tænker vi, at man måske kan få disse ting billigere (pr. person), hvis man rejser færre personer, da man så kan leje de mere gængse værelser m.v.
Vi finder vores flybilletter via MomondoReklamelink
Flybilletter 4.997 kr. pr. person – med én mellemlanding
Visum 230 kr. pr. person (35$ per person. Børn under 12 år er gratis)
Chauffør, bil og benzin ca. 400 kr. / ca. 60$ pr. dag
Overnatninger i gennemsnit 1.116 kr. pr. nat
Mad, aktiviteter og drikkepenge: 250 kr. pr. person, pr. dag
Husk også, at der måske skal nogle vaccinationer til…
Overnatninger
Vi boede mange forskellige steder, mens vi var i Sri Lanka. Vi prøvede oftest muligt at have swimmingpool og køkken, når vi valgte overnatning. Det gør det selvfølgelig dyrere. Man kan sagtens få meget billigere overnatninger, end dem vi valgte!
Det billigste vi boede i kostede 450 kr. for os alle 6 i én nat. Det var eco friendly i 2 hytter bygget af mudder, med madrasser foret med elefant lorte. Det var en rigtig sjov oplevelse.
Det dyreste kostede 2.183 kr. for én nat, for os alle 6. Det var dyrt, men det var også lækkert. Det lå lige i kanten til Yala National Park. Vi boede i flotte hytter, fik serveret god sri lankansk mad i en fælleshytte og der var swimming pool og masser af aber, der underholdte børnene.
Læs også: Overnatninger på Sri Lanka; De 3 bedste, den værste og dem ind i mellem
Vi bookede både overnatninger gennem Airbnb og gennem Booking.com* (reklamelink). Booking.com har jo opkøbt Villas.com, så de har masser af villaer som hos Airbnb.
Flere gange oplevede vi, at når vi lejede et hus for os selv, så fulgte der en housekeeper med, der sørgede for mad til os. Det får man sjældent gennem Airbnb i Danmark 🙂
Reklamelink
Vi bestilte al overnatning hjemmefra. Vi fik bestemt indtryk af, at man kan forhandle sig frem til bedre priser, når man er der. Men vi ville hellere prioritere at have alt planlagt, så vi ikke skulle tænke over det undervejs.
Madpriser på Sri Lanka
Prisniveauet på Sri Lanka er lavt!
Den ene dag kørte vores chauffør os over til et stort hotel, da vi skulle have frokost. Her var en lækker buffet. Men den kostede 1.200 rupees pr. person. Det var det dyreste, vi havde oplevet, og vi diskuterede rent faktisk, om vi virkelig ville betale så meget, eller om vi skulle bede chaufføren om at finde et billigere sted. Så var det, at vi omregnede prisen. Og med en stor buffet for 60 kr. pr person, gad vi alligevel ikke ud og lede efter et andet sted. Det fortæller lidt om, hvor vant vi var blevet til, at det var billigt at spise.
Man kan sagtens finde rice & curry til under 10 kr. Men så vil det være så lokale steder, at du ikke skal forvente at få bestik til. Men det er jo også en del af oplevelsen!
Tingene er altid dyrere på turiststederne. Den ene dag ved stranden købte vi is ved en tuktuk. Der kostede den billigste is 15 rupees, altså 75 øre. Næste dag på elefantbørnehjemmet havde de samme isskilt, her kostede isene bare 100 rupees. Og 5 kr. er jo sådan set ikke meget for en is…men øjet bliver alligevel snydt til at synes at det er dyrt, når der nu står 100 frem for 15 på skiltet.
Læs også Søde babyelefanter i elefantbørnehjemmet Pinnawala Elephant Orphanage
Til gengæld var alkoholen dyr. En dag fandt vi et supermarked, der solgte alkohol. Da Dennis bad om en flaske vin, spurgte ekspedienten, om han mente det? For den kostede jo 2.000 rupees. Altså 100 kr. Så priserne svarede meget godt til de danske alkohol priser. Men det er mange penge i Sri Lanka.
Hvor mange drikkepenge skal man give på Sri Lanka?
Vi betalte helt sikkert alt for meget i drikkepenge i starten; indtil vi læste i vores gode ven “Lonely Planet*” (reklamelink), der skrev nogle gode guidelines.
Derefter gav vi oftest 100 rupees til tjenere og dem der ellers hjalp os. Hvis de var virkelig gode gav vi 200 rupees.
Vi havde problemer med at have nok småpenge på os i starten. Så vi lærte os et system, hvor vi altid betalte med en seddel, der var lidt højere end nødvendigt. På den måde fik vi lidt småpenge tilbage hver gang, som kunne bruges til drikkepenge på vores videre færd.
Hvad koster turist sights på Sri Lanka?
På Sri Lanka har de fået øjnene op for, at man kan få penge ud af turisterne. Så selvom det er billigt at leve på Sri Lanka, så skal man regne med at komme til at betale rigeligt for at se turist ting.
Her er, hvad vi betalte, for de ting vi så i juli 2016:
Bentota River Boat Safari: 115 dollars (800 kr.) for 3 voksne og 2 børn
Turtle Hatchhery: 1000 rupees (50 kr.) per voksen, børn er gratis
Elefant børnehjem: 2500 rupees (125 kr.) for voksne, 1250 rupees (62,5 kr.) for børn under 13 år
Yala National Park: 14.000 rupees (700 kr.) for “indgang” til Yala National Park for os 4 voksne og 2 børn (vi kender desværre ikke detaljerne i prisen). Derudover betalte vi 8500 rupees (425 kr.) + 500 rupees i drikkepenge til chauffør og spotter.
Village Safari i Habarana 5000 rupees (250 kr.) per voksne, børn er gratis
Kandyan dance show i Kandy: 1000 rupees (50 kr.) per voksen, børn halv pris
Tempel of Tooth in Kandy: 1000 rupees (50 kr.) per voksen, børn er gratis
Anaradhapura: 3500 rupees (175 kr.) per voksne, børn er gratis
Dambulla Cave Temple: 1500 rupees (75 kr.) De har fået ny ejer i 2017, og man skal nu betale for at se templet. Det var gratis, da vi var der, men 1500 rupees er det, vi har set skrevet på nettet, efter den nye ejer er kommet til.
Vi vil slutte med at sige, at selvfølgelig koster flybilletterne til Sri Lanka noget. Men hvis man vil, kan man virkelig have en billig ferie, når man først er kommet til Sri Lanka. Men man kan også vælge at opgradere lidt rundt omkring. Sri Lanka har alle muligheder.
Vi var på Sri Lanka i juli 2016.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
*Disclaimer
Jeg synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og jeg hygger mig med at dele vores families oplevelser, for jeg synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger jeg også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.
Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, jeg ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂
Derfor har jeg en affiliate aftale med Saxo.dk, Momondo og Booking.com. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager jeg en lille provision. På den måde hjælper du mig bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker jeg selvfølgelig for 😉
Hej og tak for din fine side. Det rart at kunne læse om hvad en rejse ca. vil koste, Vi vil gerne rejse til Sri Lanka i sommeren 2023.
Jeg har dog lige et spørgsmål til dit budget. De priser du lister op på oplevelser, er de allerede talt med øverst, der hvor du skriver: Mad, drikke, aktiviteter osv. Eller kommer de udover? 🙂
Med venlig hilsen
Trine
Hej Trine Mange tak for de søde ord. Sri Lanka er fantastisk! Det kan I godt glæde jer til 😊. Oplevelserne er allerede regnet med øverst. Jeg nævner dem blot senere, for at give en idé om, hvad de enkelte ting kostede. Mange hilsner Henriette