Geocaching – sådan fungerer det
Geocaching er en form for skattejagt, hvor folk har lagt geocacher / skatte over hele verden.
Det fungerer via app’en Geocaching og GPS’en på din telefon. På app’en kan du se, hvad der er af geocaches omkring dig.
Og der er stor chance for, at du vil finde én i nærheden af dig. For der ligger millioner af geocaches rundt omkring i verden.
En geocache kan være mange forskellige ting. Men det vil oftest være en lille beholder, hvori du vil finde en masse småting. For når man finder en geocache, lægger man selv en ting, og så må man tage én derfra.
Tingene skal være ret små, for geocachene kan være ret små.
Derudover ligger der oftest også et papir eller en notesbog, så man kan skrive en lille hilsen.
Vores første oplevelse med Geocaching
Jeg havde læst om Geocaching og tænkte, at det kunne være sjovt for os at prøve. På vores første tur, tændte vi simpelthen bare for app’en derhjemme. Der var 3 geocaches forholdsvis tæt på os.
Så vi fik noget overtøj på, og gik på jagt. Børnene syntes, at det var sjovt at følge GPS’en på telefonen hen til den første Geocache.
Vi fandt den rimelig hurtigt. Det var et gammelt plastic pille-rør. Det var så lille, at vi ikke kunne lægge de ting i, som vi havde med. Men vi skrev en hilsen på det lille papir, der var i røret, og lagde det tilbage – selvfølgelig godt gemt igen.
Og så markerede vi i app’en, at vi havde fundet Geocachen.
Læs også: Stevns Klint – smuk udsigt, jagt på fossiler & spændende Kold Krig museum
Det lykkedes os ikke at finde den anden Geocache. Det noterede vi app’en.
Senere på dagen fik vi besked fra ham, der havde lagt Geocachen ud, om hvor den lå. Men jeg må indrømme, at vi ikke har været ude og kigge efter den igen.
Den 3. Geocache tæt på vores hjem, havde vi også lidt svært ved at finde. Men i app’en, kunne man trykke på “hint”. Hintet var, at det var en magnet bagpå et skilt. Så fandt vi den.
Og ganske rigtigt hang der en magnet, med et lille bitte rør med en lille bitte seddel i.
Vi syntes, at det havde været en god tur med vores første Geocaching oplevelse.
Geocaching når vandreturen bliver for lang for børnene
I dag var vi ude og gå en tur med børnene. Da vi manglede omkring en kilometer, var børnene ved at blive trætte. Vi havde brug for at aflede dem.
Så jeg tændte for Geocaching app’en for at se, om der skulle være en Geocache i nærheden. Og vi var heldige.
Der var flere i området. Og den ene var endda lige på vores rute. 500 meter længere fremme.
Børnene var ikke rigtig interesseret. De gad ikke rigtig mere.
Men da vi var 20 meter derfra, ville Mikkel alligevel gerne gå med telefonen. Og da det så viste sig, at vi skulle op i et lille krat, glemte begge børn alligevel alt om træthed og begyndte at lede.
Dennis fandt den inde i en gammel træstamme. Denne Geocache var på en madkasse størrelse, og var fyldt med små forskellige ting og dimser.
Vi fik rodet jakkelommerne igennem, for vi havde jo ikke planlagt, at vi skulle ud af lede efter Geocaches, så vi havde ikke taget nogle småting med. Vi fandt et kridt, og det måtte udgøre det for, hvad vi havde at lægge i Geocachen.
Børnene havde glemt alt om træthed, og de sidste 500 meter hen til bilen gik nemt.
Vi er endnu ikke blevet så bidte af Geocaching, at jeg forventer, at vi vil tage på deciderede Geocaching ture. Men jeg er helt sikker på, at vi kommer til at bruge Geocaching mange gange, når vi er på andre ture, sådan som vi gjorde det i dag. For det var virkelig en god oplevelse i dag.
Du kan læse mere om Geocaching og oprette en profil her.
Vi har prøvet Geocaching i 2020. Og børnene var 7 og 9 år.